Niektóre wiadomości są przeznaczone do obejrzenia albo odsłuchania tylko raz.
Wiadomość głosowa do jednorazowego odsłuchania
Wysyłając wiadomość głosową, możesz zdecydować, że da się ją odtworzyć tylko raz. Gdy druga osoba jej wysłucha, plik jest usuwany z serwera. W grupie każda osoba może odtworzyć ją raz, a plik jest usuwany, gdy zrobią to wszyscy. Osoba wysyłająca może odtwarzać ją ponownie, dopóki istnieje.
Za darmo możesz wysłać kilka dziennie; z Puls+ dowolnie dużo. W ustawieniach prywatności możesz sprawić, że wiadomości głosowe będą domyślnie wysyłane w ten sposób.
Wiadomość-zdrapka
Leży pod srebrną warstwą, zdrapuje się ją palcem, czyta raz i znika. Zobacz gesty na czacie.
Czego nie da się z nimi zrobić
- Nie można ich oznaczyć jako Keep (Zachowaj) ani zachować przez Puls+.
- Nie można ich zapisać w Moments.
Uczciwie
Nic nie powstrzyma kogoś przed sfotografowaniem ekranu innym telefonem. A jeśli jednorazowa wiadomość głosowa zostanie zgłoszona jako nękanie, jej plik może zostać zatrzymany na potrzeby moderacji, zamiast zostać usunięty. Wiadomość głosowa szyfrowana end-to-end pozostaje zaszyfrowana także w zatrzymanej kopii, więc nie możemy jej odsłuchać. Zobacz Blokowanie i zgłaszanie.